Rotsklimmen

De bergen van de Auvergne behoren tot het laag- en middelgebergte en zijn ideaal voor rots klimmen. In de Cantal bevindt zich een groot aantal klimgebieden met een variatie aan moeilijkheidsgraden, uiteenlopend van 2b tot en met 8a. Verspreid over het departement kun je er de volgende klimcentra aantreffen:

  • Chaudes-Aigues – Oost Cantal
  • Riom-ès-Montagne – Cézallier – Noord Cantal
  • Mauriac – West Cantal
  • Aurillac – Zuid Cantal

Hoewel elk klimgebied op minder dan uur van ons vandaan ligt, kunnen we vooral de omgeving van Chaudes-Aigues aanbevelen. Hieronder vallen gebieden als Le Bout du Monde met 19 routes, variërend van 3b tot en met 6b. Dit klimgebied is slechts binnen 10 autominuten bereikbaar. Gorges du Bès: met 78 routes van 3b tot en met 8a met een hoogte van 20 – 100 meter. Prat de Bouc: 15 routes, 4b – 7a/b. Saint-Just: 180 routes voor boulderklimmen vanaf 3c tot en met 7c. Een andere aanrader is nog Roc d’Hozières, waar de klimrotsen tot 240 meter hoog zijn, alwaar 30 routes van 5b t/m 7b zijn uitgezet.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Comité Départemental FFME (Fédération Française de la Montagne et de l’Escalade) Cantal , Foyer St–Jean, 17, rue Gaultier-de-Biauzat, 63000 Clermont-Ferrand.